Giriş Yap Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yaz Sıcaklarından Aracınızı Nasıl Korursunuz?

13-07-2021 15:41
Yaz Sıcaklarından Aracınızı Nasıl Korursunuz?

Arabanızı Yaz Sıcaklarından Korumanın Yolları

Güneşin en tepede olduğu saatlerde eminiz ki arabanın içerisine girmek durumunda kalmışsınızdır. Dışarıdan çok daha sıcak ve boğucu bir hava, arabanızın kapısını açtığınız an yüzünüze vuracaktır. Öyle ki, içi bu kadar sıcak olan bir aracın dış yüzeyinin ne kadar ısıya maruz kaldığını tahmin etmek çok da zor olmayacaktır. Yaz aylarında uzun süre güneşin altında kalan arabanızın renginin solması muhtemel bir sorunken, söz konusu sıcak günlerde aracınız ile seyahat etmeniz çok daha zorlayıcı bir hal alabilmektedir. Bu noktada, yaz mevsiminde aracınızın hem içini hem de dış yüzeyini korumak, aynı zamanda otomobiliniz ile yapacağınız yolculukları çok daha keyifli hale getirmek için birkaç küçük önerimiz söz konusu.

Gelin, Yaz Sıcaklarından Aracınızı Korumanın Yollarına daha yakından bakalım…

Akünüzü Kontrol Edin

Yaz sıcaklarından en çok etkilenen parçalardan biri olan akü, düzenli bakım gerektirmektedir. Bundan dolayı yaz ayları gelmeden, akünüzü test ettirmeniz, oluşan korozyonları temizlemeniz ve eğer su gerektiren bir aküyse saf su eklemesi yapmanız, aracınızın sıcaklar ile başa çıkması için oldukça etkili bir adım olacaktır.

Düzenli Temizlik Yapın

Yaz aylarında aracınızı serinletmenin en güzel yollarından biri olan araç yıkamadır. Ancak çok sık araç yıkamak, uzun vadede otomobilinizin yüzeyine zarar verebilir. Bundan dolayı, yaz mevsiminde aracınızı haftada bir kez, araç temizliği için üretilen Profesyonel Araç Temizleyiciler ile yıkamanızı öneririz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli detay, aracınızı yıkadıktan sonra mikrofiber bezler ile kurulamanız ve güneş olmayan gölge bir yerde iyice kurumasını sağlamak olacaktır.

Lastiklerini Kontrol Edin

Sıcak asfalt, aracınızın lastiklerini adeta kemiren birer canavar gibidir. Yaz aylarında aracınızın lastiklerini korumak ve güvenli bir sürüş deneyimi elde etmek için periyodik olarak lastik bakımınızı da yaptırmalısınız. Lastik bakımı için, Lastik Temizleyicilertercih ederek lastiklerinizin daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilir ve yazın kavurucu sıcaklardan lastiklerinizi koruyabilirsiniz.

Seramik Kaplama Tercih Edin

Yazın en sıcak günlerinde, gölgede park yeri bulmak her zaman kolay olmayacaktır. Aracınızın kaportasını korumak için ise tercih edebileceğiniz yöntemlerden en başarılı ve kalıcı olanı Seramik Kaplamadır. Güneşten dolayı, aracınızın boyasının sararma, solma, çatlama gibi olumsuzluklarla karşı karşıya kalmaması için seramik kaplama yapmanız mühim.

Yaz sıcaklarından arabanızı korumak için tercih edebileceğiniz tüm yöntemler için en doğru adresiniz Orsticaret.com! Çeşitli Araç Seramik Kaplama Markaları, profesyonel araç bakım ürünleri ve çok daha fazlası online mağazamızda sizleri bekliyor.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.